Logo CC Transp

 

20140530 Nachtwandeling door Zutphen 0007

 

De Pers

Persbericht

Maak kennis met het schitterende werk Paulus van Mendelssohn-Bartholdy op 14 oktober in de Hanzehof te Zutphen.

 

1836 - de jonge muzikale god Mendelssohn (toen 27 jaar oud) brengt het revolutionaire werk Paulus, een oratorium in de traditie van Bach en Haydn. Concentus Cantzione volgt het muzikale spoor Bach – Haydn – Mendelssohn.

Het projectkoor Concentus Cantzione zal op donderdag 14 oktober 2010 om 20h00 de Paulus van Felix Mendelssohn-Bartoldy uitvoeren in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen.

Lees meer...

Klaar voor groot werk

'Naar vorm en inhoud lijkt het een rechtstreekse verwijzing naar Bach's Mattheus Passion'

Zutphense Koerier Woensdag 7 juli 2010

ZUTPHEN - Het projectkoor Concentus Cantzione in Zutphen ~ op donderdag 14 oktober om 20 de Paulus van FeIix Mendels· sohn.Bartoldy uitvoeren in de Buitensoclëteit van de Hanzehof te Zutphen. Het koor is begonnen met de repetities.

Lees meer...

Johannes Passion van Johann Sebasttian Bach op 9 april in de Hanzehof te Zutphen

Zutphen - Concentus Cantzione zal op donderdag 's avonds 9 april de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitvoeren in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen. Het concert begint om 20.15 uur.

Lees meer...

Projectkoor presenteert op Witte Donderdag de Johannes Passio

ZUTPHEN-Het in Zutphen opgerichte koor 'Concentus Cantdone' voert op 'vrltte donderdag' 9 april in de BuiteIisociëteit de 'Johannes Passion' van Johann Sebastian Bach uit. Het concert begint om 20.15 uur.

Lees meer...

Stuk voor stuk wat in hun mars

11-8-2010_15-59Zutphens projectkoor bereidt zich voor op uitvoering Bach's "JohannesPassion"

DOOR ERIC KLOP

ZUTPHEN - Op tafel ligt een cryptogram. Eromheen zit een viertal dames. "Ik kom er in mijn eentje niet uit", zegt Marieke van der Meer. "Ik hoop dat we de puzzel samen kunnen oplossen." Die is echter bijzaak.

Lees meer...

Mooie details in pakkende Johannes Passion.

ZUTPHEN- Mooie momenten te over, donderdagavond in de Buitensociëteit, in de uitvoering van Bachs Johannes Passion door het projectkoor Conceritus Cantzione.

Lees meer...

Oproep koorleden voor het projectkoor Concentus Cantzione voor de Johannes Passion in 2009

8-6-2010_13-50-21

Persbericht

Oproep koorleden voor het projectkoor Concentus Cantzione voor de Johannes Passion in 2009 Projectkoor Concentus Cantzione te Zutphen zal op donderdagavond 9 april 2009 de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitvoeren in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen.

Lees meer...

Projectkoor start met 'mooie' Johannes Passion

Uit de De Stentor van 15 januari 2007:

door HENK BRUMMELMAN

ZUTPHEN - Het is koordirigent en pianoleraar Emile Engel gelukt. Het 35 leden tellende projectkoor Concentus Cantzione (gemeenschappelijk zingen) is begonnen met de voorbereiding van zijn eerste concert, de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Over tien weken (24 maart) moet het project zijn afgerond en is de uitvoering in de Zutphense Buitensociëteit. Zaterdag werd er voor het eerst geoefend.

Lees meer...

Koor steelt de show in Johannes Passion

door René de Cocq

DE STENTOR 26 maart 2007

ZUTPHEN - Je moet voorzichtig zijn met dat soort uitlatingen, maar je zou haast zeggen dat Emile Engel met Concentus Cantzione een klein wondertje heeft verricht. Dit ad hoc koor heeft tien zaterdagen onder zijn leiding keihard gewerkt aan de (soms veeleisende) koorpartijen van Bachs Johannes Passion, en werd de ster van de uitvoering.

Lees meer...

Concentus Cantzione voert op 14 februari Die Schöpfung van Franz Joseph Haydn uit.

In Extra Nieuws 5 januari 2008

ZUTPHEN - Het projectkoor Concentus Cantzione zal op donderdagavond 14 februari 2008 Die Schöpfung van Franz Joseph Haydn uitvoeren in de Buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen. De uitvoering zal worden ondersteund door de professionele solisten Hilde Coppé (sopraan), Bernhard Loonen (tenor) en Frans Fiselier (bas) en door het orkest Il Concerto Barocco, bestaande uit 30 orkestmusici. De Muzikale leiding is in handen van Emile Engel. Het concert begint om 20.00 uur.

Lees meer...